Vi hjälper dig med GA4.

Från och med 1 juli 2023 har vanliga Google Analytics sluta samla in data. För att fortsätta med datainsamling behöver du nu uppgradera till Google Analytics 4 (GA4).

Vad är GA4?

Förutom att klara av mätningar som görs via Google Analytics idag, är GA4 anpassad för framtidens mätningar och hjälper ditt företag möta nutida behov. Det sker genom att GA4 bland annat: 

– Samlar in både webb- och appdata för att lättare spåra och förstå kundresan. 

– Använder eventbaserad data istället för sessionsbaserad data. 

– Inkluderar integritetskontroller såsom mätning utan cookies samt beteende- och konverteringsmodellering. 

– Använder förutsägande funktioner som ger vägledning utan komplexa modeller. 

– Direkta integrationer till medieplattformar hjälper till att driva processer på din webbplats eller app.

Vad händer med mitt nuvarande konto?

Du kanske har ett Google Analytics-konto sedan tidigare. Efter 1 juli 2023 kommer ingen ny data samlas in, eftersom tjänsten då läggs ner. Gammal insamlad data kommer fortfarande finnas tillgänglig ett tag till, men om du vill fortsätta mäta och samla in data behöver du uppgradera till GA4.

Vilka åtgärder behövs?

Alla som även fortsättningsvis vill använda sig av Google Analytics som mätinstrument behöver uppdatera sitt nuvarande konto till ett GA4-konto. För att kunna anpassa verktyget efter dina krav och önskemål krävs en manuell övergång. Du som tidigare använt Google Analytics men inte uppgraderat till GA4 kan efter 1 juli uppleva en försämring i laddningstid på hemsidan. Detta är också ett problem som en uppgradering till GA4 kan lösa.

Vi hjälper dig!

Windh Digital erbjuder hjälp med uppsättning av GA4, oavsett om du sen tidigare har använt dig av Google Analytics eller inte. Vi kan också hjälpa till med att exportera ut den gamla datan för att spara för framtida behov. Du får ett nytt konto, direkt i GA4 med funktioner anpassade efter din verksamhet och dina behov. Vi erbjuder även en introduktion i systemet och en utbildning i hur du på bästa sätt tar del av dina mätresultat.

Kontinuerlig uppföljning

Windh Digital erbjuder efter aktivering av GA4 även kontinuerlig uppföljning och övervakning och kommer gärna med insights om aktivitet på din hemsida, förslag på hur du aktivt kan arbeta med din webb för att bättre tillgodose kunders behov och hur vi tillsammans kan förbättra din digitala närvaro. Vi erbjuder både utbildning på olika nivåer och löpande hjälp enligt det upplägg som passar dig bäst.

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig till oss för hjälp med att uppdatera till GA4 för att dra nytta av de nya mätsätten och för att fortsätta samla in data. Vi ser fram emot att diskutera möjligheterna med dig och hjälpa dig att hitta det optimala upplägget för just din verksamhet!

Vårt erbjudande

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som kund.

Förstudie

Koncept & design

SEM

Hosting & förvaltning